Nestlé prodává část svých aktivit Ferreru za desítky miliard korun

Nestlé

Nestlé Zdroj: Profimedia.cz

Švýcarská potravinářská skupina Nestlé se dohodla, že prodá své cukrářské aktivity ve Spojených státech italské firmě Ferrero za 2,8 miliardy dolaru (zhruba 58 miliard korun). Oznámila to dnes společnost Nestlé.

"Tento krok umožní Nestlé investovat a inovovat v řadě oblastí, kde v budoucnosti očekáváme silný růst a kde držíme vedoucí pozice, například v balené vodě, kávě, mražených potravinách či kojenecké výživě," uvedl generální ředitel skupiny Mark Schneider.

Pro italskou společnost Ferrero, která vyrábí například pomazánky Nutella nebo čokoládové pralinky Ferrero Rocher, je akvizice příležitostí pro posílení pozice na klíčovém americkému trhu. Firma uvedla, že se díky akvizici stane třetím největším cukrářským podnikem v USA.

Cukrářské aktivity se na celkových tržbách skupiny Nestlé ve Spojených státech podílejí zhruba třemi procenty. USA jsou největším trhem Nestlé, skupina v této zemi zaměstnává celkem 50 tisíc lidí.

Transakce představuje první významnější prodej aktivit Nestlé pod Schneiderovým vedením a malý krok podniku na cestě ke zdravějšímu sortimentu, píše agentura Reuters.