Nový šéf VW Diess se osvědčil už v BMW

Herbert Diess

Herbert Diess Zdroj: Profimedia.cz

Nový nejvýše postavený muž koncernu Volkswagen je podle znalců příznivec úsporných opatření.

 

Obrovské pravomoci získal po rozhodní dozorčí rady společnosti Volkswagen nový generální ředitel této největší evropské automobilky Herbert Diess. Nejenže se stane hlavou koncernu, ale současně bude mít na starosti i vývoj nových automobilů a informačních technologií pro autonomní vozy.

Aby toho neměl málo, nechá si nadále pod sebou hlavní koncernovou značku Volkswagen a k ní přičlenil zodpovědnost i za další dvě "objemové" značky, což jsou Škoda a Seat.

Diess se vlády nad Volkswagenem ujímá necelé tři roky poté, co do sídla VW ve Wolfsburgu nastoupil. Je ovšem pravdou, že již tehdy odborníci předpovídali, že se jednou usadí v tom nejdůležitějším křesle.

Tento manažer má pověst tvrdého muže, který se umí postavit i odborářským bossům. Ti mají ve Volkswagenu na naše poměry až nepředstavitelný vliv. Nebojí se také prosazovat úsporná opatření. I díky tomu se například zisk Volkswagenu dosažený v loňském roce dostal na novou rekordní úroveň. To se stalo i přesto, že v USA se musí platit "mastné pokuty" a je nutné se potýkat s odlivem zákazníkům od dieselových motorů.

Celý článek čtěte na Autorevue.cz >>>