Opel bude vyrábět v Německu nový model. Ředitelka GM slibuje investice

Marry Barraová, nová ředitelka automobilky GM

Marry Barraová, nová ředitelka automobilky GM Zdroj: CTK/AP

Mary Barraová, nová ředitelka americké automobilky GM která ovládá Opel, navštívila jeho továrnu v Německu. Cílem GM je vrátit ztrátový Opel do poloviny desetiletí na úroveň, kde nebude mít zisk ani ztrátu.

Šéfka americké automobilky General Motors Mary Barraová slíbila investovat do ztrátové evropské automobilky Opel. Generální ředitelka GM, která je mateřkou firmou Opelu, to prohlásila na své první zahraničí cestě v nové funkci.

„Není náhodou, že jsem se rozhodla přijet do Německa,“ sdělila v v sídelním městě Opelu Rüsselsheimu Barraová, která otěže GM převzala v polovině ledna. Montážní závod v Rüsselsheimu bude podle ní místem pro zbrusu nové vozidlo, jehož název ale kvůli konkurenci nemůže uvést,“ sdělila Barraová. Ve zdejší továrně se už vyrábí modely Astra a Insignia. Společnost na konci letošního roku uzavře jinou továrnu v německém městě Bochum.

Místo prodeje investice

Barraová Opel označila za životně důležitou součást skupiny. „Budoucnost závodu zajistíme pomocí nového modelu,“ prohlásila podle agentury DPA. „Můžete si být jisti, že to půjde ruku v ruce s dodatečnými investicemi v Německu,“ sdělila také.

General Motors Company v minulosti uvažovala, že Opel prodá společnosti Magna International, pak si to ale rozmyslela. Předchůdce Barraové Dan Akerson loni přijel do Německa a zdůraznil závazek předělat image značky a uvést na trh nové modely.