Opel se zaručil. Zaměstnanci v Německu si udrží svá místa

Továrna Opelu v Rüsselsheimu

Továrna Opelu v Rüsselsheimu Zdroj: Opel

Ztrátová německá automobilka Opel podepsala kolektivní dohodu se zaměstnanci tří německých továren. V rámci této dohody jim zaručila zachování pracovních míst do roku 2018.

Opel v Německu zachová pracovní místa. Takovou zprávu si vyslechli zaměstnanci firmy. Dohoda se týká továren ve městech Rüsselsheim, Kaiserslautern a Eisenach, které zaměstnávají zhruba 7500 lidí. Signalizuje lepší vztahy mezi vedením a zaměstnanci Opelu. Tyto dvě strany donedávna vedly spory ohledně způsobu, jak dosáhnout návratu automobilky k zisku. „Pro podnik a jeho zaměstnance je to důležitý krok k zajištění budoucnosti,“ řekl k dohodě personální ředitel společnosti Ulrich Schumacher.

Mary Barraová, nová ředitelky společnosti General Motors, při své první zahraniční cestě slíbila investovat do ztrátové evropské automobilky Opel.

Opel je součástí největší americké automobilky General Motors. Ta v minulosti uvažovala o jeho prodeji, nakonec se ho ale rozhodla restrukturalizovat vlastními silami. Ústředí Opelu v Rüsselsheimu tento týden navštívila nová generální ředitelka GM Mary Barraová. Slíbila, že bude do německé divize nadále investovat.