Pařížský autosalon: na stánku Citroënu lidé hlasují o autě z Kolína

Koncept C1 Urban Ride na pařížském autosalonu

Koncept C1 Urban Ride na pařížském autosalonu Zdroj: profimedia.cz

Návštěvníci pařížského autosalonu mohou hlasovat, zda se bude v Kolíně vyrábět další verze malého Citroënu C1. Koncept C1 Urban Ride je vyšší než běžná C1 a obalený plasty.

U vystaveného vozu na stánku Citroënu je sloupek s dotykovým panelem, kde může každý návštěvník přidat svůj hlas „ano“ nebo „ne“

Základ crossoveru tvoří klasická C1 druhé generace, která spolu se sesterskými Peugeotem 108 a Toyotou Aygo z kolínského závodu TPCA spatřila světlo světa na začátku letošního roku. Urban Ride má ale o 1,5 cm vyšší podvozek a o jeden centimetr se zvýšil rozchod kol. Jiné jsou nárazníky, boční prahy a přibyly ochranné plasty celého spodku karoserie. V nabídce má být klasická nebo plátěná střecha.

Kolínská TPCA letos na jaře snížila výrobu kvůli přechodu na novou generaci vozů. Od ledna do srpna vyrobila 115 954 aut, což je o desetinu méně, než loni. Z toho 115 697 vozů směřovalo na export do evropských zemí. Model C1 tvoří zhruba třetinu výroby.

Francouzská automobilka také představila nové SUV C3-XR určené pro čínský trh, kde již prodává více než čtvrtinu svých vozů. V prodeji bude v Číně na konci letošního roku.