Philip Morris ČR loni zvýšil zisk o 6,3 procenta

Philip Morris

Philip Morris Zdroj: profimedia.cz

Kutnohorský výrobce cigaret Philip Morris ČR loni zvýšil čistý konsolidovaný zisk o 6,3 procenta na 2,54 miliardy korun. Tržby bez spotřební daně a DPH meziročně vzrostly o 6,6 procenta na 12,2 miliardy korun. Firma zároveň navrhla vyplatit z loňského zisku hrubou dividendu 920 korun.

„Navzdory zlepšení našich finančních výsledků zůstává náš odbyt v České republice i na Slovensku pod tlakem z důvodů pokračujícího poklesu tržního podílu tradičních lokálních značek v levném cenovém segmentu a přechodu spotřebitelů k levnějším tabákovým výrobkům.

Tento pokles byl částečně kompenzován růstem značky Marlboro v České republice a dále nárůstem podílu našich značek v levném cenovém segmentu - Red & White v České republice a L&M na Slovensku, které se staly nejprodávanějšími značkami v roce 2011 v příslušné zemi,“ ředitel Philip Morris ČR András Tövisi.

Philip Morris ČR je předním výrobcem a prodejcem tabákových výrobků v Česku. Zaměstnává přibližně 1200 zaměstnanců napříč ČR a nabízí devět cigaretových značek, 78 variant cigaret a sedm variant sypaného tabáku pro ruční výrobu cigaret. Firma provozuje jedinou továrnu na výrobu cigaret v České republice. S akciemi společnosti se obchoduje na pražské burze.

Vývoj akcií Philip Morris ČR na pražské burze za poslední rok

Vývoj akcií Philip Morris ČR za poslední rokVývoj akcií Philip Morris ČR za poslední rok | salava@mf.cz

Vývoj akcií Philip Morris ČR online sledujte