Phillip Morris otevřel v Itálii první továrnu na „méně škodlivé“ cigarety

Philip Morris,Altria,cigarety,tabák

Philip Morris,Altria,cigarety,tabák

Výrobce cigaret Phillip Morris otevřel u Boloni pilotní továrnu na potenciálně zdravější tabákové produkty. Ve stejném regionu staví ještě jednu s vyšší výrobní kapacitou, která bude v plném provozu do konce roku 2016. Investice za půl miliardy eur vytvoří 600 pracovních míst.

„Je to historický milník v závazku Phillip Morris International přinést na trh výrobky s potenciálně nižšími zdravotními riziky,“ řekl výkonný ředitel Philip Morris André Calantzopoulos. „Rozhodnutí investovat v Itálii odráží důvěru v možnosti našich nových technologií a přesvědčení, že mohou znamenat naprostou změnu uvažování pro náš průmysl, veřejné zdraví i kuřáky cigaret,“ dodal.

Produkt s nižšími zdravotními riziky je označení společnosti pro výrobek (např. e-cigarety a menší množství přidaných škodlivin obecně), který může vyjít ze srovnání s klasickým způsobem kouření tabáku jako méně zdravotně závadný.

Podle ředitele italské divize Phillip Morris Eugenia Sidoliho je tato investice dalším upevněním dlouhodobého působení firmy v Itálii. Slavnostního otevření podniku se zúčastnil také italský premiér Matteo Renzi.

I Love You Phillip Morris: recenze filmu