Písařík prodal podíl ve společnosti BEplan. Plně ji ovládla firma Blue advice

První Tiskovka Bohemia Energy: Majitel Jiří Písařík (8.11.2021)

První Tiskovka Bohemia Energy: Majitel Jiří Písařík (8.11.2021) Zdroj: Foto Blesk - Robert Klejch

První Tiskovka Bohemia Energy: Majitel Jiří Písařík (8.11.2021)
První Tiskovka Bohemia Energy: Majitel Jiří Písařík (8.11.2021)
3
Fotogalerie

Společnost Bohemia Energy Services podnikatele Jiřího Písaříka prodala svůj 51procentní podíl ve společnosti BEplan finanční plánování. Plně ji ovládla společnost Blue advice, která dříve ve firmě BEplan držela 49procentní podíl, oznámila mluvčí Bohemia Energy Hana Novotná, cenu neuvedla. Konec činnosti Bohemia Energy nebude mít podle firem na fungování společnosti BEplan vliv.

"Společnost BEplan je zcela soběstačnou společností zabývající se zprostředkováním finančních produktů prostřednictvím vázaných zástupců. Ukončení dodávek elektřiny a zemního plynu od Bohemia Energy nemá na fungování společnosti BEplan jakýkoli vliv," řekl dnes majitel Blue advice Martin Zoubek.

Podle Novotné jde o plánovaný krok. "Prodej 51procentního podílu Bohemia Energy services ve společnosti BEplan byl dlouhodobě plánovanou transakcí, která byla v těchto dnech úspěšně dokončena," uvedla. Podotkla, že transakce stojí mimo závazky a pohledávky související s koncem činnosti Bohemia Energy. "Jde to úplně mimo," řekla.

Video placeholde
Krach Bohemia Energy: Co se stane, když dodavatel končí • Videohub

BEplan byla do skupiny Bohemia Energy začleněna v roce 2017, poskytuje poradenství a finanční plánování.

Skupina Bohemia Energy ukončila činnost v polovině října a kolem 900.000 jejích odběratelů si musí hledat nového dodavatele energií. Dosud největší uskupení alternativních dodavatelů energií v Česku to zdůvodnilo extrémním růstem cen energií na velkoobchodních trzích.