Plzeňskou Škodu povede Pfleger z Alstomu. Do skupiny přicházejí i další manažeři od konkurence

Škoda Transportation má nyní mimo jiné zakázku na soupravy pro varšavské metro

Škoda Transportation má nyní mimo jiné zakázku na soupravy pro varšavské metro Zdroj: Škoda Transportation

Skupina Škoda a výrobce kolejových vozidel Škoda Transportation mají nového šéfa. Do firmy přicházi Didier Pfleger, který vystřídá Petra Brzezinu. Ten skupinu vedl od roku 2018.

Pfleger dříve působil ve francouzské společnosti Alstom, která je konkurentem plzeňské Škody. „Mezi mé okamžité cíle patří zvýšení ziskovosti společnosti, stejně jako zajištění provozní spolehlivosti a špičkové kvality v období výrazného růstu, který Škoda v současnosti zažívá,“ řekl Pfleger. Důvody Brzezinova odchodu Škoda neupřesnila. 

Spolu s Pflegerem přichází do Škody řada dalších nových manažerů. Od konkurenčního Bombardieru Škoda najala Mika Nieblinga, který nově povede obchod Skupiny Škoda. Do čela řízení výroby a logistiky nastoupil Radoslaw Banach, který vedl výrobní podniky Alstomu v Polsku.

Škoda Transportation patří skupině PPF. Loni firma oznámila, že kvůli výraznému růstu počtu nových zakázek bude investovat do konce roku 2023 šest miliard korun. Největší středoevropský výrobce kolejových vozidel má téměř 6000 zaměstnanců.