Plzeňský Prazdroj bude mít nového šéfa - Američana Brodmana nahradí Ital Lanzarotti

Prazdroj

Prazdroj Zdroj: prazdroj.cz

Plzeňský Prazdroj bude mít od srpna nového generálního ředitele. Stane se jím Paolo Lanzarotti. Po téměř čtyřech letech opouští největší český pivovar Doug Brodman, který přejde v červnu do evropského manažerského týmu pivovarského koncernu SABMiller, kde bude působit jako komerční ředitel pro Evropu.

„Paolo Lanzarotti působí v mateřské společnosti SABMiller od roku 2005 a pracoval na řadě pozic obchodního i generálního managementu v Itálii, Indii a na Slovensku,“ uvedl Vladimír Jurina z Plzeňského Prazdroje. Od října 2009 byl generálním ředitelem SABMiller India. Předtím pracoval přes rok jako výkonný ředitel slovenských Pivovarů Topvar a od roku 2005 v italském pivovaru Birra Peroni. Svoji kariéru začal v roce 1987 v Londýně v největší světové těžební skupině Exxon Mobil (tehdy Mobil Oil), kde působil na řadě obchodních pozic v Británii a Itálii.

„Pod vedením Douga Brodmana rozvíjel Prazdroj obchodní model, který umožňuje pružně reagovat na měnící se podmínky na trhu a budovat výkonnou a produktivní společnost, která bude úspěšná i v budoucnosti,“ řekl Jurina. Pivovar rozšířil nabídku výrobků, například o míchané nápoje z piva a ovocné šťávy, několik variant nealkoholického piva Birell, širší portfolio nápoje Frisco a pšeničné pivo Fénix.

Novinky a speciality. K vyšším prodejům nevede jiná cesta než inovace, tedy nové produkty, soudí šéf Plzeňského Prazdroje Doug Brodman, který na snímku ochutnává nové produkty značky GambrinusNovinky a speciality. K vyšším prodejům nevede jiná cesta než inovace, tedy nové produkty, soudí šéf Plzeňského Prazdroje Doug Brodman, který na snímku ochutnává nové produkty značky Gambrinus | ctkDoug Brodman

Paolo LanzarottiPaolo LanzarottiPaolo Lanzarotti