Příchod nové Avie se blíží, výrobce odhalil její podobu

Skica nové Avie

Skica nové Avie Zdroj: AVIA

Nová značka. V Británii by brzy mohly jezdit nákladní vozy letňanské automobilky pod novou značkou Longton Avia
Avia D90
Avia,
Avia řady D na veletrhu v německém Hannoveru
V Česku vyráběný vůz Avia.
7
Fotogalerie

Nový vlastník tradiční tuzemské značky Avia, koncern Czechoslovak Group podnikatele Jaroslava Strnada, již finišuje v přípravách na opětovné spuštění výroby nákladního vozu Avia D90. Portál Autorevue.cz exkluzivně získal skicu finálního designu.

Poté, co v roce 2013 tehdejší vlastník Avie - indická firma Ashok Leyland rozhodla o ukončení výroby nákladních vozů Avia v Praze, vypadalo s budoucností tradiční letecké  a automobilové značky Avia poměrně nevesele. Letošek ale přinese její vzkříšení.

Redakce Autorevue.cz získala skicu finálního designu vozu, který se již na jaře začne vyrábět. Její pravost potvrdilo několik dobře informovaných lidí pracujících pro nového vlastníka firmy, kterým je průmyslová skupina Czechoslovak Group. Ta Avii získala v loňském roce a plánuje pro ni podobný rozvoj, jako se jí daří v případě kopřivnické Tatry.

Kompletní galerie naAutorevue.cz

Výroba vozu ale nebude spuštěna v prostorách továrny v pražských Letňanech, nýbrž v Přelouči, kde nyní technici instalují příslušné výrobní zařízení a technologie. Část potřebného vybavení sem bylo převezena právě z Letňan. Většinu potřebných zaměstnanců se již firmě podařilo získat, ještě je prý ale třeba obsadit několik posledních pozic příslušnými odborníky.

Skica potvrzuje, že při spuštění výroby se typ Avia D90 představí s novým designem. Půjde ale vlastně o facelift, kdy kovové části kabiny zůstanou shodné s typem, který se vyráběl do roku 2013. Nové budou plastové díly a světlomety.

Více si přečtěte na Autorevue.cz