Rolls-Royce hledá v Česku své budoucí dodavatele

Rolls-Royce Ghost

Rolls-Royce Ghost Zdroj: rolls-royce

Prestižní britská značka Rolls-Royce shání dodavatele v České republice. Najít tu chce hlavně výrobce obrobených odlitků, svařovaných dílů a přesně obráběných součástek. Koncern Rolls-Royce je výrobcem superluxusních automobilů a lodí, dodává také motory pro letectví či vojenský průmysl. České partnery hledá divize Marine, která se zaměřuje zejména na lodní techniku.

První kontakt udělal Rolls-Royce přes zastoupení českého ministerstva průmyslu a obchodu v Londýně. Agentura CzechTrade následně firmě dodala seznam téměř šesti desítek zájemců o spolupráci.

„Britové v těchto dnech vyhodnocují nejvhodnější potenciální partnery. Ve druhé polovině října navštíví Česko mise pracovníků Rolls-Royce, která by měla nábor dodavatelů z České republiky završit,“ informoval Milan Ráž, ředitel sekce služeb pro exportéry CzechTrade.

Tradiční značka Rolls-Royce, jejíž hlavní výrobní kapacity jsou soustředěny v jižní Anglii, byla založena v roce 1906. Nejslavnějšími výrobky společnosti Rolls-Royce jsou luxusní auta, jejichž výroba ovšem v roce 2000 přešla pod křídla německého automobilového koncernu BMW.

Autor je redaktorem měsíčníku Profit