Škoda Auto navyšuje investice, letos se už přiblížily dvěma miliardám

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: CTK

Automobilka Škoda Auto zvýšila v prvním čtvrtletí investice o čtyři procenta na 71 milionů eur, tedy v přepočtu zhruba 1,9 miliardy korun.

Škoda v prvním čtvrtletí zvýšila dodávky zákazníkům o čtyři procenta na rekordních 276 tisíc aut. Tržby vzrostly o šest procent na 3,4 miliardy eur a provozní zisk se zvýšil o 30 procent na 315 milionů eur.

Podle předsedy představenstva Bernharda Maiera byl jedním z tahounů růstu nový Superb. „Potěšující odbyt a dobré finanční výsledky za první tři měsíce jsou solidním základem dalšího profitabilního růstu. Plánovaným uvedením nového modelu Škoda Kodiaq zahájíme další modelovou ofenzívu,“ dodal.

Škoda Auto zaměstnává 26 600 lidí a je aktivní na více než 100 trzích. Vyrábí šest modelových řad a loni dodala zákazníkům celosvětově více než jeden milion vozů.

„Ačkoli rámcové ekonomické podmínky zůstávají i nadále náročné a situace na některých trzích obtížná, můžeme dále stavět na naší finanční síle,“ uvedl člen představenstva zodpovědný za oblast financí Winfried Krause.