Škoda Auto představila historicky nejdražší Fabii. Půl milionu na ni stačit nebude

Video placeholde
Nová Škoda Fabia Monte Carlo bude mít premiéru 15. února
Škoda Fabia Monte Carlo
Škoda Fabia Monte Carlo
Skoda Fabia Monte Carlo
Škoda Fabia Monte Carlo
6
Fotogalerie

Nová Škoda Fabia Monte Carlo se ukázala ve vůbec prvním videu. Pokud chcete co nejsportovnější Škodu Fabia 4. generace, zapište si datum 15. února. Sportovnější pak už nebude.

Čtvrtá generace hatchbacku Škoda Fabia brázdí české silnice od podzimu minulého roku. Aktuálně je vůz k dispozici s motory 1.0 MPI, 1.0 TSI a 1.5 TSI ve spojení s manuálem či automatem DSG (podle motorizace). Ostrá verze RS jako u modelů Octavia, Kodiaq a Enyaq iV bohužel nedorazí, naposledy se objevila se druhé generaci.

Dočkáme se ale sportovně střižené výbavy Monte Carlo, která je pro menší modely značky již tradiční a umí s ní trochu okořenit alespoň design. První podklady máme už druhého února, kdy nám značka poskytla první tři skici a také pár informací. Nyní přidává ještě skutečnou fotku, krátkou videoupoutávku a hlavně datum premiéry.

Nová Škoda Fabia Monte Carlo se odhalí 15. února. Víme, že dostane specifický přední nárazník, černě lakované detaily karoserie, zadní difuzor, plakety s nápisem Monte Carlo a podle všeho i unikátní design hliníkových kol. Zde můžeme zřejmě čekat osmnáctky, které nejsou problém ani u standardní verze.

V silnější motory mimo standardní nabídku snad ani nedoufáme. Nová Fabia Monte Carlo ale může být také nejdražší fabií vůbec. Aktuálně je nejdražší verzí Style, která ve spojení s motorem 1.5 TSI a automatem DSG vyjde na 508 500 korun. U modelu Scala je výbava Monte Carlo ještě o 37 tisíc korun dražší než Style.

Další články ze světa motorismu najdete zde >>>