Škoda Auto zvýšila zisk o 12 procent. Daří se celému Volkswagenu

Škoda Auto

Škoda Auto Zdroj: 7 Jiri Kotatko

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto zvýšila v 1. čtvrtletí meziročně zisk o 11,8 procenta na 209 milionů eur, tedy na téměř 5,2 miliardy korun. Vyplývá to z hospodářských výsledků, které zveřejnila skupina Volkswagen Group. Škoda prodala v prvních třech měsících celkem 206 tisíc aut, což je o 13,9 procenta meziročně více.

Zákazníkům v prvním čtvrtletí dodala mladoboleslavská automobilka 242 732 vozů, což je meziroční nárůst o 11,8 procenta. Do této statistiky spadají i vozy objednané ještě v loňském roce. Z úspěchu automobilky těží i její zaměstnanci. Ti si vyjednali růst platů.

Za prodej aut Škoda Auto utržila v 1. čtvrtletí celkem 2,9 miliardy eur, tedy téměř 72 miliard korun. To je o 8,3 procenta meziročně více. „Povzbuzující byla především poptávka po modelech Fabia, Yeti, Octavia a také po Rapidu v Indii,“ uvedl mateřský koncern .

Provozní zisk největší evropské automobilky Volkswagen v prvním čtvrtletí vzrostl o 10,2 procenta na 3,2 miliardy eur (79,2 miliardy korun). Výsledky díky rekordnímu prodeji aut překonaly odhady analytiků, kteří počítali se snížením zisku.