Škoda bude v Kvasinách vyrábět velký terénní vůz. Nabere stovky lidí

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: Richard Rames, E15

Mladoboleslavská automobilka Škoda Auto bude v závodě v Kvasinách na Rychnovsku vyrábět velký terénní vůz pod svou značkou a také pro španělský Seat. Vzniknou až stovky nových míst, tisíce dalších pozic poté přibudou u dodavatelů.

Zahájení výroby vozu s pracovním názvem Snowman je naplánován podle serveru idnes.cz na konec příštího roku, pod značkou Seat produkce v Kvasinách začne o pár měsíců později.

Koncern Volkswagen tak dal přednost Škodě před Seatem, který je také jeho součástí. Mluvčí Škody Auto Jozef Baláž informace nevyvrátil, podle něj však ještě finální rozhodnutí nepadlo. Optimistický je předseda odborů Kovo při Škoda Auto Jaroslav Povšík.

S vedením Volkswagenu má v pátek v německém Wolfsburg jednat premiér Bohuslav Sobotka, který mluvil o šanci na další rozšíření výroby ve Škodě Auto. V kvasinském závodu se nyní vyrábějí vozy Superb, Yeti a Roomster. Továrně ještě nedávno hrozilo omezování výroby.

V České republice se už španělská značka vyrábí, a sice nová generace Seatu Toledo. Ta se montuje na jedné tovární lince v Mladé Boleslavi spolu se sesterským modelem Škodou Rapid.