Škoda Epiq. Druhý mladoboleslavský elektromobil má menší dojezd, ale bude stát míň

Škoda Epiq

Škoda Epiq Zdroj: Škoda

Škoda Epiq
Škoda Epiq
Škoda Epiq
Škoda Epiq
Škoda Epiq
6
Fotogalerie

Zatím je to předprodukční prototyp, produkční verze se ukáže v roce 2025, technické parametry zatím neznáme. Bude stát 630 tisíc korun, což je ve srovnání s Enyaqem (startuje na 1,2 miliónu) zásadní pokles. Je menší a na jedno nabití nedojede tak daleko, ale „více než 400 km“ je pořád slušný dojezd.

Článek je převzatý z Živě.cz.

Škoda Epiq je malý městský crossover (délka 4,1 metru), elektrický protějšek spalovacího modelu Kamiq. Je to druhý z šesti elektrických modelů, které má česká automobilka naplánované a svým designem Modern Solid naznačuje, jak bude vypadat celá elektrická řada. Kuriózní je, že se Epiq bude vyrábět ve Španělsku – společně se svými protějšky pro značky Cupra a Volkswagen.

Video placeholde
Škoda Epiq • Škoda

V minimalistickém interiéru máme čekat praktické a odolné materiály, ale nebude chybět ani moderní ambientní osvětlení vedoucí od dveří přes celou palubní desku. Fyzické ovladače dostanou jen ty nejpoužívanější funkce, zbytek bude na displeji. Kufr má mít solidních 490 litrů, i tentokrát se dostane na tradiční prvky Simply Clever. Trakční akumulátor umožní zpětně napájet spotřebiče, nebo celý dům.

Celý článek na Živě.cz >>>