Škoda zvažuje Superb kupé. Má jít o dvojče Volkswagenu CC

Superb kupé

Superb kupé Zdroj: Auto.cz

Superb kupé
Superb kupé
Superb kupé
Superb kupé
Superb kupé
6
Fotogalerie

Model kupé v nabídce Škody Auto zatím chybí, to by se ale mohlo změnit. Podle nejnovějších spekulací by však mohl vzniknout na základě vlajkové lodi Superb.

Dnešní doba přeje automobilům SUV. Tento segment roste, v některých modelech však, aby se vyznal čert. Malé crossovery jsou spíše do města, velká SUV mohou mít klidně i sedm míst, a výjimkou nejsou ani kříženci SUV a kupé. Zejména automobilka BMW s nimi slaví úspěch, na záda ji však dýchá Mercedes-Benz, a pozadu nechce zůstat ani Škoda Auto, byť zatím elegantnější variantu na základech kodiaqu pro Evropu nepotvrdila.

Jenom u SUV-kupé to ale končit nemusí. Podle nejnovějších spekulací totiž Škoda Auto zvažuje kupé na bázi vlajkové lodi Superb, avšak nikoliv v klasickém slova smyslu. Mělo by jít o koncernové dvojče nového Volkswagenu CC, který na rozdíl od předchozí generace dostane výklopné zadní víko.

Koncernová platforma MQB je v tomto případě jasná věc, podle množství prostoru v superbu by navíc neměl být problém ani s místem pro posádku. Hovoří se možnosti výběru mezi pětimístnou konfigurací a čtyřmi samostatnými sedadly, tak jak to bylo u CC minulé generace.

Celý článek s rozsáhlou fotogalerií najdete na Auto.cz