Skupina Antonov končí, Kyjev z ní udělá součást vojenského konglomerátu

Letadlo Antonov An-225 Mrija

Letadlo Antonov An-225 Mrija Zdroj: ctk

Letadlo Antonov An-225 Mrija
Letadlo Antonov An-225 Mrija
Letadlo Antonov An-225 Mrija
Letadlo Antonov An-225 Mrija
Letadlo Antonov An-225 Mrija
8
Fotogalerie
Skupinu Antonov, proslavenou výrobou největšího letadla světa, čeká likvidace, oznámilo ukrajinské ministerstvo ekonomického rozvoje a obchodu. Všechny její divize ale mají fungovat nadále jako součást státního vojenského konglomerátu Ukroboronprom.

Změny ve státem vlastněné Antonov Group začaly již loni. Na podzim opustila společný projekt s moskevským konglomerátem United Aircraft Corporation (UAC) na vývoj nových letounů, uvádí ruská agentura TASS. To už ale mezitím byla aktiva společnosti převedena pod Ukroboronprom a vedli ji nově dosazení manažeři.

Firma také upřesnila informace agentury TASS, že jde o likvidaci podniku. Značka Antonov má fungovat nadále, jen nebude součástí stejnojmenné skupiny, ale Ukroboronpromu.

Antonov An-225 Mrija, největší letoun světa,

:

Tam rovněž přejde Charkovský státní letecký podnik a Plant 410 CA, které tvořily součást Antonov Group. Uvedené divize se mají začít podílet na vývoji armádních dronů, zatímco provoz v Antonov Company prý změny nečekají.

Výzkumně-konstrukční kancelář založil Oleg Antonov 31. května roku 1946 v Novosibirsku. O šest let později ji přesídlil do Kyjeva.