Skupina RSJ koupila pozemky v areálu bývalé Poldi Kladno. Stavět tam pro ni bude Panattoni

Panattoni Business Park Kladno

Panattoni Business Park Kladno Zdroj: RSJ

Investiční skupina RSJ koupila část pozemků po Poldi Kladno a ve spolupráci s developerem Panattoni zde postaví průmyslový areál Panattoni Business Park Kladno. Ten se bude skládat ze dvou hal o celkové velikosti 88 500 metrů čtverečních. Investice přinese až 2 tisíce nových pracovních pozic. Zahájení bouracích a sanačních prací se chystá na konec tohoto roku. Projekt již má vydané územní rozhodnutí.

„Kladenské železárny Poldi jsou v oblasti průmyslu evropským pojmem již od konce 19. století a celý komplex dlouho patřil k nejdůležitějším hospodářským tahounům celé země. Po ekonomické transformaci se však z velké části stal nevyužívaným brownfieldem, který navíc působí zátěž pro životní prostředí. Nyní je konečně čas zahájit dekontaminaci území a následně vybudovat ekologicky šetrný průmyslový areál, jenž přinese prostor pro růst společností a celkové ekonomické oživení regionu s návazností na industriální historii Kladna,“ uvedl Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni pro ČR a Slovensko.

Lokalita hraje důležitou roli i z hlediska dopravní infrastruktury – v její blízkosti se nachází dálnice D7, D6 i D5. Dále železniční zastávka Kladno-Švermov, která se nalézá pár minut chůze od budoucího areálu, a také Letiště Václava Havla. „Napojení na dopravní infrastrukturu je zde opravdu excelentní – spojení s Německem a západní Evropou je zde zajištěno hned několika hlavními dopravními tahy, což zefektivní logistiku prakticky každému našemu klientovi,“ doplnil Sovička.

Budoucí podoba stanice Praha-Bubny

Video placeholde
• Správa železnic