Soud schválil plán Pilsen Steel, největší reorganizaci v Česku

Slévárna - ilustrační foto

Slévárna - ilustrační foto Zdroj: Mlada fronta

Plán reorganizace plzeňských kováren a sléváren Pilsen Steel, které se nacházejí od června 2012 v insolvenčním řízení, už nabyl účinnosti. Konkrétně letos 27. března. Reorganizační plán byl sice odsouhlasen drtivou většinou věřitelů disponující více než 86 procenty všech pohledávek již na schůzi věřitelů dne 14. října 2013, avšak řízení se podáním dvou věřitelů zdrželo.

Nabytím účinnosti reorganizačního plánu umožňuje společnosti provést uspokojení pohledávek věřitelů, kteří se do jejího insolvenčního řízení přihlásili, a ukončit tak následně celou insolvenci. Zároveň se firma tímto způsobem vrací do standardnějšího režimu fungování, kdy již není omezena insolvenčním správcem a výborem věřitelů.Reorganizace je pozitivní zprávou pro téměř 900 zaměstnanců společnosti, obchodní partnery, zákazníky a celý plzeňský region.

„S ohledem na velikost insolvenčního případu Pilsen Steel, kterého se účastnilo více než 350 věřitelů a objem přihlášených pohledávek činil více než pět miliard korun, se jedná dosud o jednu z největších pravomocných reorganizací v České republice. Jde o úspěch managementu firmy a jejich restrukturalizačního týmu vedeného advokáty z CHSH Kališ & Partners a ekonomickými experty PricewaterhouseCoopers,“ uvedl ednatel Pilsen Steel Igor Vazhenin.