Španělé převzali vedení Laufen CZ

Koupelna (ilustrační foto)

Koupelna (ilustrační foto) Zdroj: E15

Výrobce koupelen a sanitární keramiky Laufen CZ patří do španělské skupiny Roca, avšak jednateli v posledních třech letech byli výhradně čeští manažeři. Nyní se to změnilo a oba jednatelské posty obsadili Španělé.

O postavení jednatele tak přišel i Ladislav Dvořák, který však nadále zůstává generálním ředitelem tuzemského Laufenu. Jednatelem místo něho bude generální ředitel celé skupiny Ramon Asensio. Druhým jednatelem Laufenu CZ se nově stal španělský manažer Alberto Perello.

„Je to součást plánovaného procesu, který probíhá postupně ve všech pobočkách španělské skupiny,“ uvedl Dvořák.
Tuzemskému Laufenu se v posledních letech daří. Na dno se z hlediska tržeb dostal v roce 2010, od té doby však nepřetržitě roste. Loni společnost zvýšila tržby o jedenáct procent na přibližně 2,1 miliardy korun. Ve srovnání s nejhorším krizovým výsledkem vychází číslo o čtyřicet procent vyšší.

Další růst podpoří investice

„Pro rok 2014 plánujeme minimálně stejnou dynamiku růstu jako v posledních třech letech,“ poznamenal ředitel Dvořák.

K dalšímu růstu mají podniku pomoci také nové investice. Jen letos vloží Laufen do vývoje, výroby, logistiky a IT kolem 200 milionů korun. S tím související rozšiřování výrobní kapacity je dobrou zprávou pro nezaměstnané v Bechyni a ve Znojmě, kde má společnost závody. „Firma se pohybuje na vzestupné trajektorii, a proto jsou plánovány i nárůsty pracovních pozic v různých funkcích,“ dodal Dvořák.

Laufen vstoupil do Česka v roce 1991, kdy privatizoval keramické závody v Bechyni a ve Znojmě. Původem švýcarskou firmu v roce 1999 koupila španělská Roca. Na českém trhu působí pod značkami Jika, Roca a Laufen.