Společnost CSG hledala talenty mezi studenty technických oborů

Zdroj: Czechoslovak Group

Kariérní veletrhy na vysokých školách představují pro firmy příležitost k oslovení nových talentů. Na podobných akcích je velmi aktivní i průmyslová skupina Czechoslovak Group (CSG). V úterý 2. dubna se její společnosti prezentovaly na Veletrhu iKariera VUT v Brně 2019 a o týden později, ve středu 10. dubna, pak v rámci podobné akce na ČVUT v Praze.

Na studentském veletrhu v Brně se prezentovala divize CSG Aerspace, společnost DAKO-CZ a TATRA DEFENCE VEHICLE. Posledně jmenovanou o týden později na ČVUT nahradily letecké opravny JOB AIR Technic. Studenty skupina lákala nejen na zajímavé informace o možnosti spolupráce, ale také na možnost vyhrát atraktivní ceny.

„Kariérní veletrhy představují pro firmy skvělou příležitost prezentovat se studentům, navázat s nimi kontakt a nabídnout jim například možnost ročníkových, bakalářských či diplomových prací nebo i praxe ve firmě. Všechny společnosti, které budou na studentských veletrzích přítomné, mají potenciál studenty oslovit a třeba společnost DAKO-CZ je v zadávání prací pro studenty v posledních letech velmi úspěšná. Zajímavé možnosti pro studenty ale nabízejí i ostatní společnosti,“ říká Barbora Wenigová, specialistka marketingu skupiny CSG.

Czechoslovak Group

České firmy mají v zahraničí skvělé jméno

DAKO-CZ je jediný český výrobce brzdových systémů a komponentů. Své produkty dodává světovým výrobcům jako jsou společnosti Siemens nebo Stadler. Tradiční firma z Třemošnice v Železných horách má vlastní konstrukci i vývoj a pro studenty nabízí možnost zajímavého uplatnění v atraktivním oboru.

TATRA DEFENCE VEHICLE je první česká zbrojovka, která vznikla v České republice po roce 1989. Její aktuálně nejvýznamnější zakázku představuje výroba a servis kolových obrněných transportérů Pandur. JOB AIR Technic je letecká opravna, která sídlí na letišti v Ostravě-Mošnově, a zaměřuje se na údržbu civilních letounů typu Airbus A320 a Boeing 737.

Czechoslovak Group

Pro fanoušky leteckého průmyslu

V rámci skupiny CSG autonomní divize CSG Aerospace reprezentuje společnosti, které se věnují v různé podobě leteckému průmyslu. Firma CS SOFT je výrobcem letištních ATM systémů a je dvorním dodavatelem státní společnosti Řízení letového provozu. Společnosti ELDIS a RETIA se věnují výrobě radarů, New Space Technologies je progresivní konstrukční kancelář, která vyvíjí pro zákazníky prototypy nových strojů. Portfolio společností doplňují EUROPEAN AIR SERVICES, Česká letecká servisní a Slovak Training Academy.

„Na stánku našich společností si mohli studenti nejen popovídat se zástupci firem o možné budoucí spolupráci a uplatnění v rámci skupiny CSG, ale mohli si také zasoutěžit o náramkové hodinky Pilot tradiční značky PRIM od společnosti ELTON hodinářská, jež je také členem holdingu CSG,“ doplnila Barbora Wenigová.Oba veletrhy, jichž se společnosti skupiny CSG zúčastnily, organizovala studentská organizace IAESTE.