Strnad bude vyrábět munici na Slovensku

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: excaliburarmy.cz

Společnost MSM Martin z holdingu Excalibur Group českého zbrojaře Jaroslava Strnada koupila na Slovensku společnosti ZVS Impex a ZVS Holding. Mají mu pomoci upevnit pozici na trhu výroby munice.

Obě slovenské firmy patřily za socialismu k hlavním výrobcům zbraní pro Sovětský svaz. Po pádu komunismu ovšem přišly problémy, pokles poptávky a propouštění. Nyní ale nový majitel plánuje najít pro firmu víc zakázek.

„Podařilo se nám uzavřít smlouvu na dodávku munice pro zákazníky ze zemí střední a východní Evropy, Afriky a Asie. Probíhají i obchodní jednání s novými zákazníky ze západní Evropy,“ říká mluvčí MSM Martin Dana Fúziková.

Jak Fúziková uvádí, do konce roku chce firma nabrat desítky nových zaměstnanců. Kromě dělnických pozic prý firma plánuje investovat i do nového vývoje. Cílem má být zdokonalování technických proporcí munice vyráběné v Dubnici.

Kooperace s CZUB

Zajímavostí je, že firma ZVS Impex okrajově vyrábí a provádí servis také pro českou Tatru. Automotive patří popři výrobě a likvidaci munice k hlavním oblastem činnosti MSM Martin. „V tomto roce jsme nastartovali spolupráci s novým zákazníkem pro oblast povrchových úprav kovů, kde předpokládáme významný nárůst projektů i objemů. Zavedli jsme druhou i třetí změnu na některých provozech a naše tržby v rámci tohoto segmentu vzrostly oproti stejnému období v loňském roce o 30 procent,“ uvádí Dana Fúziková.

Společnost MSM Martin má kromě jiného v pronájmu i „vojenské opravárenské podniky“ v Novákách a Trenčíně. Společně s Českou zbrojovkou Uherský brod založila i továrnu na výrobu střelných zbraní.