Tesla rozšíří továrnu ve Fremontu. Pro Model 3 už nestačí

Továrna Tesla Motors

Továrna Tesla Motors

Tesla Model S
Tesla Model S
Tesla Model S
Saalen Tesla Model S
Saalen Tesla Model S
38
Fotogalerie

Výrobní haly v Kalifornii jsou už pro americkou automobilku příliš malé. S příchodem Tesly Model 3 musí přijít rozšíření.

Nebude to ale jen nějaké drobné zvětšení. Továrna by se měla zvětšit rovnou dvojnásobně. K dosavadním výrobním halám a kancelářím by mělo přibýt až dalších 12 budov. Po tomhle rozšíření by mohla Tesla ročně vyprodukovat až 500 tisíc vozů. A to je pořádný krok vpřed! Vždyť minulý rok automobilka vyprodukovala jen 50 tisíc vozů.

Zajímavostí je, že toto kalifornské městečko bylo vždy svázané s automobilovým průmyslem. Před příchodem Tesly patřily továrny ve městě Fremont společnosti General Motors Co. První vůz vyjel ze zdejší výrobní linky již v 60. letech 19. století.

"Jsme rádi, že můžeme spolupracovat s městem Fremont na plánu, který znovu potvrzuje náš závazek Kalifornii maximalizovat potenciál našeho areálu továrny Fremont. Kalifornie je i nadále epicentrem výrobních kapacit Tesla, a my jsme hrdí na to, že jsme největší výrobním zaměstnavatelem v státě,“ stojí ve vyjádření americké automobilky.

Plány vedení ale zdaleka nekončí ani u tohoto navýšení výroby. Do roku 2020 plánují ročně vyrábět až milionů kusů. Pochopitelně do hry vstoupí i zcela nové modely. Mluví se například o elektrickém pickupu, malém sportovně-užitkovém voze nebo velkých užitkových vozech. Už teď je ale jasné, že časem nebudou americké automobilce stačit ani tyto výrobní kapacity. Při obrovském boomu svých elektromobilů počítá s rozšířením továren i do Europy nebo Asie.

Článek vyšel na AutoRevue.cz