Thyssen-Krupp postaví kvůli testování výtahů další supermoderní věž

Vizualizace projektu

Vizualizace projektu Zdroj: thyssenkrup

Vizualizace projektu
Vizualizace projektu
Vizualizace projektu
Vizualizace projektu
5
Fotogalerie

Německá společnot Thyssen-Krupp buduje novou výtahovou vysokorychlostní testovací věž ve Spojených státech. „Po velkolepých věžích v Německu a v Číně je Atlanta nyní naší třetí technologickou laboratoří, která má potenciál způsobit revoluci v odvětví výtahů,“ uvedl výkonný ředitel Thyssen-Krupp Andreas Schierenbeck. Výše investice se má pohybovat kolem 130 milionů dolarů (2,8 miliardy korun).

Podle deníku Handelsblatt má nový komplex zahrnovat tři budovy, moderní výtah o výšce 420 metrů a zkušební věž, která by ve Spojených státech byla nejvyšší svého druhu. Nové stavby mají také sloužit jako ústředí americké pobočky. Začátek výstavby je naplánovaný na tento podzim a doba předpokládaného dokončení se odhaduje na začátek roku 2022.

Testovací věž inovačního komplexu bude obsahovat 18 šachet, určených k testování a certifikaci nových konceptů a výrobků.Dvě vrchní patra věže ponesou prostory pro společenské akce, odkud bude výhled na celé město. 

Není náhoda, že si americká pobočka firmy zvolila Atlantu jako své nové sídlo. Více než pět let spolupracuje s místní univerzitou Georgia Tech, kde provozuje vlastní výzkumné a inovační centrum. Rozhodnutí vybudovat další testovací věž právě v USA bylo stanoveno na základě velkého podílu tržeb, kterých tam firma dosahuje. Jde přibližně o 30 až 40 procent.

Komplex bude zaměstnávat více než 900 pracovníků. Deník Cobb Business Journal nedávno uvedl, že průměrná mzda pracovníků se bude pohybovat okolo 100 tisíc dolarů ročně (2,2 milionu korun).

„Tento maják inovací se díky své struktuře brzy stane ikonou a zcela změní panorama Atlanty,“ řekl výkonný ředitel americké pobočky Thyssen-Krupp. Podle něj má město velmi dynamickou ekonomiku, sídlí v něm hned několik předních technologických společností.