Unilever prodal závod v Nelahozevsi výrobci ubrousků Wet Wipes

Unilever

Unilever Zdroj: ctk

Výrobce potravin a spotřebního zboží Unilever prodal svůj loni uzavřený závod v Nelahozevsi na Mělnicku výrobci vlhčených ubrousků Wet Wipes International. Nový majitel spustí výrobu v polovině srpna, poté co do Nelahozevsi přemístí výrobní linky z Velkých Přílep u Prahy. V novém působišti zaměstná zhruba 100 lidí. Cenu transakce firmy po vzájemné dohodě odmítly zveřejnit.

„Vzhledem k tomu, že neustále rozšiřujeme naše výrobní kapacity a snažíme se získat nové trhy v rozvíjející se východní Evropě, Baltu a ruských zemích, jsme se rozhodli přesunout naši výrobu i administrativu včetně zaměstnanců z Velkých Přílep do Nelahozevsi. Zde budeme mít k dispozici až 20 tisíc metrů čtverečních výrobních a skladovacích ploch. V budoucnu počítáme s dalším rozšířením výroby a případným náborem nových zaměstnanců,“ uvedla jednatelka Wet Wipes International Romana Luitjens.

Společnost Wet Wipes International byla založena v roce 2007 a zabývá se především výrobou vlhčených papírových ubrousků pro batolata, kosmetických ubrousků, vlhčeného toaletního papíru či čisticích a úklidových vlhčených ubrousků pro domácnost a speciální použití, které distribuuje především mezinárodním obchodním a drogistickým řetězcům po téměř celé Evropě.

Unilever do loňského roku v Česku vyráběl rostlinné tuky a majonézy. Jejich výrobu v továrně s více než 600 zaměstnanci v Nelahozevsi na Mělnicku ukončil v letošním druhém čtvrtletí. Výrobní závod v Zábřehu na Moravě na Šumpersku firma uzavřela již v roce 2006. V Česku tak už firma nevyrábí, pouze prodává výrobky zahraničních poboček koncernu a v tuzemsku zaměstnává přibližně 250 lidí.