Volkswagen chce příští rok začít provozovat službu sdílení elektromobilů

Volkswagen I.D. Vizzion

Volkswagen I.D. Vizzion Zdroj: VTM.cz

Volkswagen
2
Fotogalerie

Německá automobilka Volkswagen hodlá v příštím roce v německých městech začít provozovat službu sdílení elektromobilů. V následujícím roce plánuje tuto službu rozšířit do velkých měst v dalších evropských zemích a také v Severní Americe a v Asii. Oznámila to firma.

Volkswagen hodlá tímto způsobem oslovit spotřebitele, kteří si nechtějí kupovat vlastní automobil. "Jsme přesvědčeni, že trh se sdílením automobilů má potenciál," uvedl člen představenstva značky VW zodpovědný za prodej a marketing Jürgen Stackmann. "Náš vozový park určený ke sdílení se bude skládat výhradně z elektromobilů," upozornil.

Volkswagen se nyní snaží oprostit od emisního skandálu, který vypukl v září 2015. Koncern tehdy v reakci na obvinění amerických úřadů přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových aut po celém světě nainstaloval software umožňující manipulovat s testy emisí oxidů dusíku. Skandál se týká také zhruba 1,2 milionu vozů české divize Škoda Auto.

Nový generální ředitel Volkswagenu Herbert Diess v dubnu prohlásil, že koncern musí výrazně zrychlit tempo při rozvoji aktivit v oblasti elektrického pohonu, automatizace řízení, digitalizace a nových služeb.