Volkswagen odstaví výrobu golfů i v říjnu a prosinci. Kvůli velké produkci

Volkswagen Golf Variant

Volkswagen Golf Variant Zdroj: Foto Lukas Dittrich, AutoRevue.cz

Volkswagen Golf 2.0 TDI 4Motion
Volkswagen Golf 2.0 TDI 4Motion
Volkswagen Golf 2.0 TDI 4Motion
Volkswagen Golf 2.0 TDI 4Motion
Volkswagen Golf 2.0 TDI 4Motion
14
Fotogalerie

Německá automobilka Volkswagen plánuje pozastavit výrobu svého modelu Golf v hlavním závodě ve Wolfsburgu na několik dní také v říjnu a v prosinci. Chce tak kompenzovat dosavadní nadměrnou produkci tohoto modelu. Volkswagen pozastaví výrobu modelu i tento měsíc, avšak kvůli nedostatku součástek.

Volkswagen potvrdil zprávu o pozastavení výroby, která se předtím objevila v německém listu Bild. Výroba ve Wolfsburgu se zastaví od 4. do 7. října a od 19. do 22. prosince.

Podle automobilky je odstávka výroby součástí pravidelné úpravy výrobního plánu pro následující čtvrtletí a je způsobena dosavadní vyšší výrobou, než se předpokládalo.

Nicméně Volkswagen popřel zprávu Bildu, že plánuje letos vyrobit o 15 tisíc golfů méně, než plánoval na počátku roku. Bild se ve své zprávě, která byla zveřejněna dnes, odvolával na zdroje blízké společnosti.

Automobilka je nucena zastavit výrobu také tento měsíc. Důvodem je spor s dvojicí dodavatelů, kvůli kterému firma čelí nedostatku některých dílů. Volkswagen tak příští týden zastaví výrobu golfů ve Wolfsburgu a problémy s výrobou mají i další čtyři závody v Německu. Tisíce zaměstnanců proto musejí na dovolenou nebo jim bude zkrácena pracovní doba.

Volkswagen loni vyrobil ve Wolfsburgu 815 tisíc vozů. Z toho bylo téměř půl milionu modelů Golf a verze minidodávky Golf Sportsvan. Golf je nejprodávanějším modelem automobilky.

VW Golf VIII se blíží. Co už všechno víme o osmé generaci legendárního kompaktu?>>>