Vozy koncernu Fiat Chrysler mají potíže s elektronikou, 1,3 milionu jich míří do servisu

Fiat Freemont

Fiat Freemont

Fiat Freemont 2.0 MultiJet 4x4 Aut
Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD Summit
Jeep Grand Cherokee 3.0 CRD Summit
Jeep Grand Cherokee má stálý pohon všech kol
5
Fotogalerie

Italsko-americká automobilová skupina Fiat Chrysler Automobiles (FCA) v rámci dvou samostatných akcí svolává po celém světě do servisů více než 1,3 milionu vozů. Hrozí u nich požár a mohou mít potíže s airbagy.

Automobilka svolává zhruba 770 tisíc sportovně-užitkových vozů, ve kterých může v důsledku zkratu dojít k neúmyslné aktivaci airbagu u řidiče. V souvislosti s tímto problémem už má firma zprávy o pěti lehkých zraněních. Opatření se týká 538 tisíc aut Dodge Journey v Severní Americe a 233 tisíc vozů Fiat Freemont v jiných zemích.

FCA rovněž svolává kolem 565 tisíc vozů k výměně alternátorů kvůli riziku požáru. Opatření zahrnuje modely Chrysler 300, Dodge Charger, Dodge Challenger, Dodge Durango a Jeep Grand Cherokee.

U alternátorů se může objevit předčasné opotřebení, což může ovlivnit i protiblokovací brzdný systém nebo vést ke zhasínání motoru. Automobilka uvedla, že má zprávy o dvou incidentech, které by mohly s problematickými alternátory souviset. Nemá ale informace o žádných zraněních.