Výrobce svítidel Hormen nakupuje

Produkce společnosti Hormen CE

Produkce společnosti Hormen CE Zdroj: Hormen

Jeden z lídrů byznysu se svítidly pro velké budovy Hormen převzal firmu z branže.

Hormen CE, dodavatel svítidel pro kancelářská centra typu pražského Florentina nebo víceúčelového Quadria, koupil za blíže neurčenou cenu jihočeského producenta sádrových a designových světel Eco-Design. „Je to nádherná a kreativní výroba a jsme moc rádi, že se nám po půlročním vyjednávání podařilo tuto akvizici dotáhnout,“ řekl spolumajitel Hormenu Marek Fišer.
V Bechyni vyrábějící Eco-Design dělal osvětlení třeba pro tuzemské ambasády či slovenské ministerstvo zahraničních věcí. Osvětloval i hotely na Kanárských ostrovech a v Německu, jeho svítidla jsou v pražském hotelu Marriot.

„Také se nám podařilo zrealizovat nákup skoro dvouhektarového pozemku v Brně. Pokud půjde vše hladce, tak snad už příští rok zahájíme stavbu nové továrny,“ dodal Fišer.

Hormenu se letos podařilo zvýšit tržby meziročně o patnáct procent na 190 milionů korun. Posilující společnost je paradoxně s dalšími výrobci svítidel Halla a Trevos již více než rok terčem insolvenčních útoků ze strany neznámých firem s jednateli z řad bezdomovců nebo nejroztodivnějších cizinců z Balkánu i Asie. Podle producentů je hybatelem v pozadí možná někdo z konkurentů. Ve hře jsou totiž mimo jiné lukrativní dodávky svítidel pro plánovanou trasu metra D.