Židle z Boskovic nesou jako před krizí

Výrobky boskovické firmy LS seating

Výrobky boskovické firmy LS seating Zdroj: LS seating

Výroba kancelářských a designových židlí firmy LD seating v Boskovicích na Blanensku se hlavně díky vývozu do celého světa dostala v tržbách na předkrizová čísla.

Rodinná firma LD seating, která v oboru patří mezi největší v Česku, utržila loni 190 milionů korun, což je meziročně o čtyři procenta lepší výsledek.

„Pomalu a postupně rosteme a objevujeme další trhy, hlavně v západní Evropě a v postsovětských zemích,“ uvedla majitelka LD seating Jitka Hurábová.

Za rok 2013 putovalo z Boskovic do ciziny 55 procent židlí. Kromě tradičních západoevropských trhů má firma obchodní zastoupení také například v Dubaji.

Letos plánují novinky

Společnost se snaží na zahraničních trzích uchytit mimo jiné čilou účastí na mezinárodních výstavách. Loni sklízela úspěchy na veletrhu v Miláně, objevila se též na tuzemském DesignBloku.

Moravský podnik zaměstnávající kolem osmi desítek lidí letos chystá deseti milionovou investici do vypěňování a speciálních šicích strojů. „Během roku uvedeme na trh tři nové řady výrobků,“ dodala šéfka LD seating.