Ranní přehled podle Bloombergu: Válka koncernů a politické fiasko v Izraeli

Denní monitor

Denní monitor Zdroj: Profimedia.cz

Web E15 přináší přehled důležitých témat, která by vám dnes neměla uniknout.

Poklesy v Asii

Hlavní asijské indexy klesly až o 1,3 procenta poté, co se do světových médií dostala zpráva o tom, že Washington a Peking letos nakonec pravděpodobně nedosáhnou obchodní dohody. Podle agentury Bloomberg jde o největší pokles asijských akcií za poslední tři měsíce. 

Těsný vítěz

Celkem 51 procent respondentů ankety organizace YouGov označilo za vítěze předvolební debaty konzervativního britského premiéra Borise Johnsona, který tak podle nich těsně porazil svého hlavního vyzyvatele Jeremyho Corbyna. Pro Johnsona to však není povzbudivá zpráva, protože se čekalo, že svému sokovi nedá v debatě šanci. Podle britských médií tak jeho pozice před britskými volbami utrpěla. 

Válka koncernů

Americká automobilka General Motors zažalovala svého konkurenta Fiat Chrysler Automobiles. Hlavním bodem obžaloby je podle GM fakt, že si FCA při vyjednávání s americkým odborovým svazem United Auto Workers po řadu let prostřednictvím korupce zajišťoval výhody v oblasti mzdových a pracovních podmínek. 

Nekonečný příběh v Izraeli

Možnost volit novou vládu už potřetí za jediný rok se možná naskytne izraelským voličům. Lídr politického uskupení Modrá a Bílá Benny Ganc totiž nedokázal novou vládu sestavit. To se předtím nepodařilo ale ani jeho konkurentovi Benjaminu Netanjahuovi.