Atrium dokončilo koupi obchodního centra Arkády Pankrác

Arkády Pankrác

Arkády Pankrác Zdroj: Anna Vackova/E15

Mezinárodní společnost Atrium European Real Estate dokončila koupi 75procentního podílu v pražském nákupním centru Arkády Pankrác. Kupní smlouvu s předchozím vlastníkem Unibail-Rodamco podepsala v lednu, k jejímu uzavření ale bylo nutné získat potřebná povolení.

Cenu společnosti nezveřejnily, média dříve spekulovala o 150 milionech eur (zhruba 4,09 miliardy korun). Zbylý čtvrtinový podíl si i nadále ponechává německá společnost ECE.

Arkády Pankrác otevřené v roce 2008 se svou pronajímatelnou plochou 38 200 metrů čtverečních, 1100 parkovacími místy a 120 obchody se řadí k největším nákupním centrům v Praze.

Kromě hypermarketu Albert a prodejce elektroniky Datart jsou v centru zastoupeny například módní značky H&M, New Yorker, Humanic, Peek & Cloppenburg, Inditex či LPP Group.

Arkády od svého otevření v roce 2008 mění majitele vůbec poprvé. Unibail-Rodamco vlastní v Česku ještě například pražská obchodní centra Černý Most nebo Chodov. Na rozdíl od Pankráce je však považuje za svá strategická aktiva a prodávat je alespoň v současnosti nehodlá.