Babišova firma Imoba postaví v Průhonicích obytnou čtvrť

Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: e15, anna vackova

Ministr financí a majitel Agrofertu Andrej Babiš rozšiřuje své podnikatelské impérium o další odvětví. V Průhonicích u Prahy postaví jeho firma Imoba novou obytnou čtvrť. Uvedl to server iHNed.cz s odvoláním na vyjádření Babiše. "Územní rozhodnutí na projekt máme, v tuto chvíli pracujeme na stavebním povolení," doplnil Jindřich Archalous ze společnosti Imoba, kterou Babiš stoprocentně vlastní a která bude projekt stavět.

Budoucí čtvrť má pracovní název Průhonický resort a její podoba není kompletní. I proto je podle Archalouse předčasné odhadovat, kolik bude projekt stát. Průhonice platí za dobrou adresu a dům zde má řada movitých lidí a manažerů včetně Babiše, uvedl server.

V nové čtvrti se počítá s 56 vilami s plochou kolem 300 metrů čtverečních a s parcelami až 2500 metrů čtverečních. Noví majitelé by se do domů mohli stěhovat v roce 2017. Cena vil těchto parametrů se může pohybovat mezi deseti až 30 miliony korun, odhadl pro iHNed.cz Prokop Svoboda, managing partner realitní kanceláře Svoboda & Williams.

Ve společnosti Imoba působí lidé z Agrofertu, členkou představenstva je Babišova manželka Monika. Babiš do firmy Imoba zhruba před rokem vyčlenil všechny nemovitosti Agrofertu v hodnotě několika miliard korun, patří pod ní i restaurace v Česku a ve Francii, uvedl server.