Bakala prodává Forum Karlín za 1,3 miliardy korun. Sídlí v něm i vydavatelství Economia

Forum Karlín

Forum Karlín Zdroj: profimedia.cz

Český miliardář a investor Zdeněk Bakala prodává multifunkční komplex Forum Karlín, jehož cena má dosáhnout 1,3 miliardy korun. Mediální zástupce podnikatele Vladimír Bystrov neuvedl, kdo má o komplex zájem. S informací přišly Lidové noviny. 

„Jednání o prodeji budovy probíhají. Do jejich skončení nemůžeme sdělovat více podrobností,“ uvedl mediální zástupce Zdeňka Bakaly Vladimír Bystrov pro Lidové noviny. Podle informací LN se jednání o prodeji blíží ke konci.    

Multifunčkní komplex Forum Karlín se začal stavět v roce 2012, dokončen byl o dva roky později. Zahrnuje multifunkční společenský sál, mediální newsroom vydavatelství Economia a moderní kancelářskou budovu. Investice do výstavby komplexu přesáhly miliardu korun.

Bakala, bývalý spolumajitel těžební firmy OKD, se postupně zbavuje aktiv v Česku. Z velkých majetků mu zde patří vydavatelství Economia (vydává Respekt, Ekonom a Hospodářské noviny), a právě Forum Karlín. O prodeji Economie, kterou Bakala koupil v roce 2008 od německé skupiny Verlagsgruppe Handelsblatt, se spekuluje roky, dodaly LN.