Bögl a Krýsl odvrací další insolvenční řízení. Páté za letošní rok

Bögl & Krýsl se podílela také na stavbě Lochkovského mostu (na snímku)

Bögl & Krýsl se podílela také na stavbě Lochkovského mostu (na snímku) Zdroj: Boegel-Krysl.eu

Stavební společnost Bögl a Krýsl už po několikáté čelí insolvenčnímu řízení. Jako věřitelé návrh znovu podaly polské firmy. Pětice společností spočetla své nesplacené pohledávky na zhruba 2,5 milionu polských zlotých, což je v přepočtu přes 16 milionů korun.

„Podle našeho názoru je insolvenční řízení neopodstatněné a budeme se proti němu bránit soudní cestou,“ uvedla mluvčí Bögla a Krýsla Kateřina Plechatá. Za poslední rok a půl jde už o páté insolvenční řízení, do kterého česká společnost spadla, všechna přitom byla na popud polských věřitelů.

Bögl a Krýsl se vždy s polskými partnery vyrovnal a návrhy na vyhlášení úpadku byly staženy. Jde o další z řady komplikací v životě tuzemské firmy. Její pověst v poslední době vedle častých insolvenčních návrhů kazí i problematické stavby. Firma se podílela například na stavbě Lochkovského mostu na pražském okruhu, kde Ředitelství silnic a dálnic eviduje řadu vad.

Jako subdodavatel byla firma i u spadlých mostů u Studénky a ve Vilémově, kde zahynuli lidé. Ačkoliv míra odpovědnosti se stále řeší, bulvár už společnost s pětimiliardovými tržbami (2012) překřtil na Padací mosty s.r.o.

Problémy s Lochkovským mostem přetrvávají, stavba praská