Byty v Modřanech mají nového investora. Součástí transakce je i Schwarzenberg

Modřany jsou pro developery jednou z nejlukrativnějších lokalit v metropoli.

Modřany jsou pro developery jednou z nejlukrativnějších lokalit v metropoli. Zdroj: MČ Praha 12

Developer Serge Borenstein z Karlín Group se pro výstavbu osmi set bytů v Modřanech spojil s izraelskou skupinou Horizon Holding.
V Modřanech mají projekty developeři jako Karlín Group, Finep, Sekyra Group, Skanska Reality nebo Sekyra Group.
Železniční zastávka Praha-Modřany.
Novou podobu získá také lokalita bývalého modřanského cukrovaru. Pracuje na ní developer Skanska Reality.
Novou podobu získá také lokalita bývalého modřanského cukrovaru. Pracuje na ní developer Skanska Reality.
7
Fotogalerie

U Vltavy začne má příští rok vyrůstat nová část pražských Modřan. Na podobě projektu pracují architekti z několika zemí.

Realitní byznysmen Serge Borenstein získal se svou Karlín Group investora pro velký bytový projekt v Praze-Modřanech investičního partnera. Stala se jím izraelská developerská skupina Horizon Holding, která už s Borensteinem dříve spolupracovala. Horizon Holding patří do největší stavební a developerské společnosti v Izraeli. Cenu obchodu ani konkrétní výši podílů žádná ze stran nezveřejnila. Podle informací deníku E15 byla součástí transakce i akvizice pozemku od politika Karla Schwarzenberga.  

Změny v projektu se chystaly více než rok. „Transakce byla strukturována jako společný obchod, ale zahrnovala také řadu restrukturalizačních dílčích kroků, včetně pořízení pozemků, zvýšení akciového kapitálu, příspěvku mimo akciový kapitál a rozdělení,“ uvedl Miroslav Dubovský, šéf české pobočky advokátní kanceláře DLA Piper, která se na transakci podílela.

Na zanedbaném brownfieldu poblíž golfového hřiště Hodkovičky a hlavní pražské cyklostezky podél Vltavy má v režii společného developerského podniku vyrůst kolem osmi set bytů.

Podobu projektu nazvaného Zahálka vtiskne hned několik architektonických ateliérů. Konkrétně to bude slovinské studio Bevk Perovič Arhitekti, čeští projektanti Under-Construction Architects a izraelské studio Yashar Architects. Krajinářskou část lokality vytvoří Atelier Flera. Výstavba první fáze bytového areálu má začít už příští rok.

Karlín Group a Horizon Holding spolu nedělají byznys poprvé. V roce 2013 prodal Borenstein Horizonu parcelu na karlínském Rohanském nábřeží. Od té doby již Izraelci stačili bytový projekt dokončit.

Modřany jsou pro developery jednou z nejlukrativnějších lokalit v metropoli. Investuje tam například Skanska Reality nebo YIT, další výstavbu chystá v Modřanech developer Luděk Sekyra. Na dohled od Zahálky pracuje na velkém projektu rovněž developerský holding Finep.