Central Group a Ekospol rozjely mediální přestřelku

Šéf Ekospolu Evžen Korec

Šéf Ekospolu Evžen Korec Zdroj: E15 Anna Vackova

Dva přední stavitelé nových bytů Dušan Kunovský a Evžen Korec připomínají do sebe zakouslé buldoky. Cenová válka, která mezi Korcovým Ekospolem a Kunovského společností Central Group zuřila zvláště minulý rok, se nyní přenesla na mediální pole.

Ve středu vydal Central Group tiskovou zprávu s tvrdým šťouchancem do Ekospolu. Ten na to ve čtvrtek zareagoval neméně pichlavou replikou, k níž si Central Group neodpustil rychlou reakci.

Central Group spolu se zprávou o zahájení prodeje 264 nových bytů a ateliéru v Praze-Horních Měcholupech uvedl, že některé ceny tamního projektu Ekospolu jsou nižší jen zdánlivě. Nezahrnují totiž parkování nebo sklep. „To, že k bytu je nutné přikoupit ještě parkovací stání nebo sklep, je klientovi sděleno až následně,“ uvedl Kunovský, který současně Ekospolu vyhlásil nové kolo cenové války.

Korec nezůstal konkurentovi nic dlužný. Sdělil, že v Měcholupech prodává posledních 58 jednotek z celkových 589 bytů s tím, že chce dokončit prodej v příštích měsících. Cenová bitva je tak prý už minulostí a Kunovského proklamaci označil Korec za „bitvu u Lipan“, které se už Ekospol účastnit nebude.

K cenám zahrnujícím či nezahrnujícím parkování a sklep Korec dodal, že jeho firma nenutí klienty do nákupu něčeho, co nechtějí. „Na rozdíl od konkurence totiž u nás není povinnost koupit byt se sklepem a garážovým stáním téměř ke každému bytu,“ dodal šéf Ekospolu.