Central Group plánuje výstavbu šesti tisíc bytů a domů

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: 7 Dominik Bachurek

Developerská společnost Central Group v příštích pěti letech plánuje v Praze a jejím okolí stavbu 5600 bytů a 500 rodinných domů. Podle generálního ředitele Dušana Kunovského má firma nakoupené pozemky a úřady nyní novou rezidenční výstavbu schvalují. Pro zhruba 3600 bytů již developer obdržel pravomocná územní rozhodnutí nebo stavební povolení.

Kromě pokračující výstavby na Zličíně, v Horních Měcholupech, Pitkovicích a Brandýse jsou připraveny do nabídky bytové projekty v Nuslích, na Žižkově, Vinohradech, Kamýku, v Košířích, na Smíchově a ve Vršovicích. Zároveň Kunovský uvedl, že do nabídky zařadí i malometrážní byty s cenou pod milion korun.

Největší nově připravovanou akcí je rezidence Central Plaza na pražském Žižkově, kde má Central Group vydáno pravomocné územní rozhodnutí pro víc než 600 bytů.

Kunovský upozornil, že zákazníci kladou velký důraz na cenu. „Nejnižších cen je možné dosáhnout jen u velkých bytových projektů mimo centrum. Proto se v rámci nové nabídky v nejbližším období chceme zaměřovat na pokračující etapy našich stávajících větších bytových lokalit,“ podotkl.

Pro luxusní bytové projekty v širším centru Prahy podle Kunovského nyní není vhodná doba. „Ale předpokládám, že za dva až tři roky se trh posune dál a jejich doba přijde,“ řekl.

Central Group je jedním z lídrů tuzemského bytového trhu, staví hlavně v Praze a okolí. Největší konkurencí jsou Finep, Ekospol a Skanska.