Central Group se chce prosadit v Rusku

Dušan Kunovský, Central Group

Dušan Kunovský, Central Group Zdroj: E15 Anna Vackova

Developerská společnost Central Group chce rozšířit své aktivity do zahraničí. Firma dnes v tiskové zprávě oznámila, že jedná o společných projektech s partnerem v Rusku. Těžiště svých aktivit chce ale společnost ponechat v České republice.

„V současnosti jednáme o několika konkrétních společných projektech s jedním z největších ruských developerů,“ uvedl šéf Central Group Dušan Kunovský. Podle něj je v Moskvě i dalších velkých ruských městech velký hlad po moderním bydlení. „Rusko je velmi složitý trh, ale potenciál tam je obrovský,“ řekl Kunovský.

Kvůli zajištění kapitálu pro expanzi do zahraničí zahajuje Central Group spolupráci s maltským investičním fondem Rethwall Reality Fund. Fond se bude finančně podílet na některých developerských projektech.

Central Group dnes také uvedla, že v roce 2012 prodala 1309 nových bytů, domů a pozemků. Proti předchozímu roku to představuje zvýšení o 93 nemovitostí. Společnost tak loni vykázala nejvyšší prodej od předkrizového roku 2007.

K meziročnímu zvýšení počtu prodaných nemovitostí přispěla zejména lokalita v pražských Horních Měcholupech, kde se za tři měsíce prodalo 236 nových bytů. Prodej rostl také díky pražským bytovým projektům na Zličíně a v Letňanech.