Česká PSJ postavila v Rusku halu pro výrobce autodílů Branorus

Fotografie ze stavby závodu Branorus

Fotografie ze stavby závodu Branorus Zdroj: PSJ

Jihlavská stavební společnost PSJ postavila v ruském městě Kstovo novou halu pro výrobce autodílů Branorus. Jedná se o ruskou dceřinou firmu české skupiny Brano Group. Na zakázce za skoro tři miliony eur (v přepočtu kolem 81 milionů korun) stavbaři pracovali od loňského března. Firma stavbu dokončila v listopadu.

Po listopadovém konci stavebních prací na výrobní hale s rozlohou 3550 metrů čtverečních do ní podnik začal stěhovat výrobní technologie. Zároveň byly prováděny dokončovací práce důležité pro chod haly i pro instalaci strojů. Naplno se v novém závodě vyrábí od minulého měsíce. Firma PSJ u této zakázky zajišťovala i projektovou dokumentaci, její pracovníci rovněž obstarávali povolení potřebná pro stavbu.

Podnik Branorus vyrábí ve městě Kstovo poblíž Nižného Novgorodu zavírací mechanismy, pedálové systémy, rámy sedaček a další komponenty pro automobilový průmysl.

Společnost pod značkou PSJ vznikla v roce 1990 a se svým holdingovým uskupením firem se postupně zařadila mezi významné stavební skupiny ve střední Evropě. Celkové výnosy konsolidované skupiny PSJ Holding za rok 2014 činily 8,41 miliardy korun. Ekonomické výsledky minulého roku zatím skupina nezveřejnila.

Umístění nové haly