Český Finep koupil v Bratislavě obchodní centrum

Atrium v Bratislavě

Atrium v Bratislavě Zdroj: CC: public domain/Marku1988/wikimedia.org

Developerský holding Finep vyrazil na nákupy. Jen krátce poté, co oznámil akvizici realitní kancelář Maxima Reality, nyní s partnery koupil za 2,5 milionu eur polovinu bratislavského obchodního centra Atrium. Informaci slovenského webu Trend.sk potvrdil serveru E15.cz spolumajitel Finepu Pavel Rejchrt.

„Máme jasnou představu v jakém stavu se nachází developerský trh v Bratislavě a jeho stávající pozitivní rozvoj bude mít v dohledné době kladný dopad i na navazující obory, jako je nábytkářský průmysl, a tudíž investici do obchodního domu s těmito nájemci vidíme jako bezpečnou a stabilní,“ uvedl Rejchrt. Investice podle něj zapadá do strategie budování menšího portfolia výnosových nemovitostí v rámci skupiny.

Nákupní centrum zaměřené na prodej nábytku s Finepem spoluvlastní také slovenská firma P & Park. V té figuruje Ľudovít Hudek, který byl v 90. letech za vlád Vladimíra Mečiara slovenským generálním prokurátorem a dva roky také Mečiarovým ministrem vnitra.

Bratislava je pro Finep známý terén. Český developer tam už má za sebou tři etapy bytového projektu Jégeho alej, na trh už dal rovněž byty ze čtvrté etapy.