Cimex miliardáře Lukeše koupil čtyřhvězdičkový hotel v Praze na Andělu

Skupina Cimex koupila čtyřhvězdičkový hotel angelo v Praze na Andělu.

Skupina Cimex koupila čtyřhvězdičkový hotel angelo v Praze na Andělu. Zdroj: Cimex

Skupina Cimex koupila čtyřhvězdičkový hotel angelo v Praze na Andělu.
Hotel angelo se nachází v lukrativní pražské lokalitě kolem Anděla.
Do portfolia Cimexu patří například kancelářská budova Vyšehrad Garden v Praze 4.
Pražský hotel Pyramida z portfolia skupiny Cimex.
Generální ředitel Cimexu Miroslav Kosnar
6
Fotogalerie

Rakouská developerská společnost Warimpex prodala pražský hotel Angelo v Praze na Smíchově české investiční skupině Cimex realitního magnáta Petra Lukeše. Na transakci se podílela PPF Banka. 

"Od akvizice si kromě zhodnocení slibujeme další definování naší pozice na hotelovém trhu,“ uvedl generální ředitel Cimexu Miroslav Kosnar. Skupina již prostřednictvím Armando Hospitality Group provozuje hotelový řetězec Orea. Pod něj patří například hotel Pyramida v Praze na Břevnově.

Čtyřhvězdičkový hotel Angelo funguje od roku 2006. Nabízí 168 pokojů a apartmá, restauraci, jazzový bar a pět konferenčních místností. Prodej se podle Warimpexu nedotkne provozu hotelu, který bude mít nadále na starosti firma Vienna House.

Skupina Cimex má pod sebou aktiva v hodnotě kolem deseti miliard korun. Její realitní fond Edulios je aktivní v nákupech kancelářských budov.

Rakouský Warimpex prodejem smíchovského hotelu pokračuje v rozprodeji tuzemských aktiv. Společnost se již v minulých letech zbavila luxusního hotelu Le Palais na Vinohradech a dalšího pětihvězdičkového zařízení Palace v Jindřišské ulici.