Šmicer vlastní tři hotely v Mariánských Lázních, teď ještě investoval do Tančícího domu

Vladimír Šmicer se znovu vrací do Slavie. Tentokrát jako blízký spolupracovník nového spolumajitele Jiřího Šimáněho

Vladimír Šmicer se znovu vrací do Slavie. Tentokrát jako blízký spolupracovník nového spolumajitele Jiřího Šimáněho Zdroj: Barbora Reichová (Sport)

Dancing House Hotel
Dancing House Hotel
Dancing House Hotel
Dancing House Hotel
Dancing House Hotel
24
Fotogalerie

Zářijové otevření hotelu v pražském Tančícím domě není pro bývalého fotbalistu Vladimíra Šmicera první investicí do hotelnictví. Ještě během jeho působení v anglickém Liverpoolu se mu naskytla možnost koupit hotel v Mariánských Lázních. „Když jsem viděl, že to fungovalo, přikoupil jsem ještě dva další,“ řekl někdejší reprezentant a vítěz Ligy mistrů serveru E15.

Na západě Čech Šmicer budovy vlastní a pronajímá hotelovým provozovatelům, hotel v Tančícím domě ale spolu s dalšími čtyřmi společníky spravuje. Mezi nimi je například Josef Slanař podnikající v účetnictví, nebo vydavatel golfového časopisu Golf Punk Bohumil Kabeláč.

„My spolu hrajeme golf už osm let. V Praze jsme jezdili kolem Tančícího domu a viděli jsme, že jsou v něm kanceláře k pronájmu,“ popisuje bývalý fotbalista počátky investice do známé architektonické památky. „Nápad pak vznikl během jednoho z víkendů, kdy hrajeme jenom golf.“

Vše o Vladimírovi Šmicerovi si přečtěte zde

Prvotním nápadem bylo zřízení pěti apartmánů na jednom z podlaží budovy, majitel Pražské správy nemovitostí Václav Skala měl ale k dispozici ještě jedno patro navíc. Plán se tak změnil na čtyřhvězdičkový hotel s jednadvaceti pokoji. Šmicer očekává, že většinu klientely budou tvořit cizinci.

„Začali jsme na tom dělat v březnu, neoficiálně už jsme otevřeli v srpnu,“ uvedl Šmicer. Práce urychlil fakt, že podlaží byla prázdná a nebylo proto potřeba nic bourat. I tak se ale nakonec celková investice pěti společníků vyšplhala na hladinu kolem 25 milionů korun.

Další dvě patra v Tančícím domě jsou v současné době obsazená kancelářemi. Společnost Luxury Suites, která investici zastřešuje, ovšem dostala příslib, že po vypršení stávajících nájemních smluv se dá jednat o dalším rozšíření.

Šmicer tvrdí, že peníze nebyly hlavním motivem investice. „Chceme prodat to místo i budovu. Bude více vidět i žít a ta atraktivita může pomoci i nám,“ vysvětluje bývalý fotbalista. Hotelu může podle něj jeho slavné jméno přispět k marketingu, články o jeho otevření už vyšly ve Francii i Velké Británii, kde Šmicer dříve hrál.

Investice do Tančícího hotelu nemusí být jeho poslední, nabídky prý dostává často. Navíc už po odchodu miliardáře Jiřího Šimáněho nijak nepůsobí v managamentu své srdcové Slavie, se kterou získal tři tituly a kde naposledy působil jako člen představenstva.

„Jaroslav Tvrdík si přivedl svoje lidi a já mezi nimi nejsem,“ řekl Šmicer E15. I když člen představenstva Tomáš Bůzek v červnu podle deníku Sport sliboval bývalému fotbalistovi nějakou formu spolupráce, nakonec k ní nedošlo.