Crescon chystá u metra kanceláře

ilustrační foto

ilustrační foto Zdroj: crescon.cz

Výstavba kancelářských budov na atraktivních pozemcích u metra je v popředí zájmu developerské firmy Crescon o modernizaci vestibulů tří stanic. Crescon a jeho dcera Asset Bloom vyhrály v létě tendr pražského dopravního podniku (DPP) na revitalizaci stanic Kačerov, Českomoravská a Vysočanská.

Crescon nyní finalizuje jednání s DPP o koupi několika hektarů pozemků a konkrétní podobě svých developerských projektů. „Pracujeme na návrzích staveb. V parteru počítáme převážně s běžnými službami, jako jsou drobné obchody, v dalších nadzemních podlažích s kancelářemi,“ sdělil deníku E15 ředitel a většinový akcionář Cresconu Jan Jerie. Cenu, za něž firma pozemky získá, komentovat nechtěl.

Podle odborného časopisu CEE Construction & Investment Journal má developer zaplatit za zhruba hektarové pozemky na Kačerově a Českomoravské 30 a 33 milionů korun. Cena za menší území na Vysočanské má být 22 milionů. Další náklady si vyžádají demolice starších budov na pozemcích. Plán u stanice Českomoravská zahrnuje i menší rezidenční výstavbu.
Pokud jde o samotné vestibuly, součástí smlouvy s DPP jsou podle Cresconu striktní podmínky. Ty se týkají dopravní obslužnosti, vybudování bezbariérových vstupů či výstavby a provozování toalet.