Crestyl koupil bytový projekt v Radlicích. Většinu parcel původního developera má Penta

Crestyl koupil u Radlické pozemek pro byty. Naproti se nachází projekt Penty Nová Waltrovka.

Crestyl koupil u Radlické pozemek pro byty. Naproti se nachází projekt Penty Nová Waltrovka. Zdroj: Penta Real Estate

Irský developer Red Group doprodává své portfolio chystaných projektů v pražských Radlicích. Developerská a investiční společnost Crestyl koupila převážnou část bytového projektu v ulici Radlická v sousedství kancelářského komplexu Kotelna Park, který firma Red Group dokončila přede dvěma lety.

Jak informoval Crestyl, rezidenční projekt s už vydaným územním rozhodnutím zahrnuje přes 150 bytů. Výši transakce developeři nezveřejnili.

Red Group si z původního projektu ponechala jen menší část pozemku pro výstavbu jednoho bytového domu o zhruba čtyřech desítkách jednotek. Drtivou část svého území v oblasti Radlic a Jinonic v Praze 5 už Red Group rozprodala v důsledku globální finanční krize po roce 2008. Jednalo se hlavně o brownfield někdejší Waltrovky, který koupila investiční skupina Penta.

Crestyl nyní pracuje na dokumentaci stavebního povolení pro svůj čerstvě nabytý projekt a předpokládá, že na konci roku začne s přípravnými stavebními pracemi.

„Pokračujeme ve strategii posilování rezidenčního portfolia. Nový projekt doplní naši současnou vlajkovou loď na opačné straně centra hlavního města, vinohradský Hagibor. Lokalitu Prahy 5 navíc dobře známe, loni jsme společně s UBM Development Czechia zkolaudovali smíchovský projekt bydlení Neugraf,“ doplnil generální ředitel Crestylu Simon Johnson.

Hagibor zahrnuje šest kancelářských budov a pět bytových domů. Dva z nich jsou před dokončením, výstavba třetího začne letos.

Video placeholde
Ceny nemovitostí v posledních letech vystřelily raketovým tempem. Nejvíce vzrostly ceny bytů v Praze. • Mall.tv