ČS nemovitostní fond nakupoval na Slovensku, za průmyslový park dá téměř miliardu

Ilustrační foto

Ilustrační foto Zdroj: profimedia.cz

ČS nemovitostní fond koupil průmyslový park na západě Slovenska. Hodnota akvizice činí 38,9 milionu eur (988 milionů korun). Informaci přinesla poradenská společnost CBRE, která při transakci zastupovala prodávajícího, developerskou společnost Invest4SEE Investment Holding a potvrdila ji investiční společnost REICO České spořitelny, která nemovitostní fond spravuje.

"Návratem do industriálního sektoru a posílením jeho slovenské pozice se nám podařilo rozšířit sektorovou a regionální diverzifikaci portfolia fondu. Očekáváme, že tento krok posílí stabilní výkonnost fondu," uvedl předseda představenstva REICO České spořitelny Filip Kubricht.

Průmyslový park u města Dubnica nad Váhem nabízí na pronajímatelné ploše 89 400 metrů čtverečních skladové, technické a kancelářské prostory, přičemž 97 procent plochy je obsazeno. Největším nájemcem je německý výrobce pneumatik a dodavatel technologií pro automobilový průmysl Continental. Mezi další nájemce patří švýcarská dopravní a logistická společnost Kuehne+Nagel, potravinový řetězec Lidl a nizozemská pivovarnická skupina Heineken. Součástí areálu je také 96 parkovacích míst pro osobní automobily a 32 míst pro nákladní automobily.

ČS nemovitostní fond, který spravuje REICO investiční společnost České spořitelny, je nejstarším podílovým nemovitostním fondem na českém trhu. Vznikl v roce 2007. Loni fond koupil v Bratislavě administrativní budovu za 35,6 milionu eur (904 milionů korun). V současnosti mu patří 13 budov, jejichž tržní hodnota přesahuje 20,5 miliardy korun.