Podezřelý Ital si v Praze vybíral zisky z realit

Národní 27

Národní 27 Zdroj: Michael Tomeš, E15

Národní 27
Národní 27
Hotel Golden Crown
Hotel Golden Crown
Hotel Golden Crown
15
Fotogalerie

Podnikatel Claudio Leo Personnettaz vyšetřovaný italskou policií kvůli legalizaci peněz z daňových úniků udělal v Praze obchody i s velkými jmény tuzemského byznysu. V realitách měl pověst nevyzpytatelného hráče, který často přeplácí.

Ital Claudio Leo Personnettaz vyšetřovaný v Itálii kvůli podezření z praní špinavých peněz shromáždil v Česku nemovitosti za stovky milionů až miliardy korun. Kromě řady domů, hotelů a bytů v centru Prahy je to také historická usedlost s více než sto hektary pozemků na Benešovsku nebo parcely v lyžařském areálu v Rokytnici nad Jizerou. Vyplývá to z informací, které web E15 Premium zjistil v katastru nemovitostí a v dalších otevřených zdrojích.

„V tuto chvíli nebudu nic komentovat,“ reagoval Personnettaz na dotaz E15 Premium po původu svých peněz. Italská policie na podnikatele narazila v souvislosti s vyšetřováním daňových podvodů a aktivit mafiánské organizace ´Ndrangheta, napsal deník MF Dnes, který na kauzu upozornil jako první.

Personnettaz podobně jako řada jeho dalších krajanů našel zalíbení v luxusních bytech v historickém centru české metropole. Patří mu i celé domy. Jeden z nich na Národní třídě v současnosti připravuje k rekonstrukci na apartmány pro nejmovitější kupce.

Místo dalších nákupů však Personnettaz v poslední době spíše prodával. Secesní palác na Jungmannově náměstí od něj v roce 2016 koupil fond italské pojišťovny Generali.

„Jednotlivé transakce nekomentujeme. Nicméně ujišťujeme, že Generali podniká v souladu s příslušnými právními předpisy, svými vnitřními předpisy a zásadami profesionální etiky,“ odpověděl manažer Generali Investments Miloš Filip na otázku, jestli si firma svého obchodního partnera prověřila.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM.

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!