CTP koupil třetí logistický park u Prahy, tentokrát na D8

CTP koupil třetí logistický park u Prahy, tentokrát na D8

CTP koupil třetí logistický park u Prahy, tentokrát na D8 Zdroj: Crestcom.cz

Developerská skupina CTP koupila třetí logistický park v okolí Prahy. Od společností AFI Europe a ProDelta firma získala D8 European Park deset kilometrů od Prahy. Firmy cenu neuvedly.

D8 European Park tvoří hala o výměře 20 tisíc metrů čtverečních, park dále nabízí možnost expanze o dalších 70 tisíc metrů čtverečních pronajímatelné plochy. Stavební povolení umožňuje postavit další dvě haly. K nájemcům parku patří společnosti Český Caparol, Horizont, Hortim, DME a Agility Logistics.

Izraelský developer AFI se rozhodl sklady prodat proto, že se chce soustředit na svůj hlavní byznys, tedy stavbu bytů, kanceláří a obchodů. „Hlavní činností AFI Europe na českém trhu je realizace rezidenčních a komerčních projektů, hlavně obchodních center a administrativních budov. Jsme rádi, že se nám podařilo dovést tento logistický park až k jeho úspěšnému prodeji, což nám nyní umožní se soustředit na naše klíčové projekty,“ řekl ředitel společnosti AFI Europe Czech Republic Doron Klein.

Expanze do okolí Prahy

CTP, která se dříve zaměřovala pouze na regiony, začala loni s expanzí do vyhledávaného okolí Prahy. Na konci loňského roku investovala 25 milionů eur do koupě Airport Logistics Park nedaleko letiště v Ruzyni. O pár měsíců později koupila sklady v Nupakách u dálnice D1.

V poslední době se stále více spekuluje o zájmu investorů o CTP, která je jedním z největších průmyslových developerů v Česku. Zakladatel a spolumajitel skupiny Remon Vos zvěsti o jednáních s případnými kupci i možném prodeji odmítá komentovat.

V ČR bylo na konci prvního pololetí celkem 4,64 milionu metrů čtverečních moderních skladových a výrobních ploch ve 107 průmyslových areálech. Bez nájemce bylo 8,1 procenta z nich.